Mijn Ervaring

Boven-Lesse te Paard

Mijn Klacht,
Mijn Waarom

Onderwerpen & Programma

Praktische Beschrijving

Photo Album

Routing

Paardwandelingen Technieken

Ardennen Flora & Fauna

Ons Contacteren... en meedoen ?

Links
Duur :

De tochten die wij in de Ardennen maken duren minimum één dag tot hoogstens 5 dagen. Er wordt minimum 5 uur in het zadel gezeten.
Naargelang van het gemiddeld niveau van de groep en de vorm van de paarden, kan er per dag op verzoek van de ruiter 7 tot 8 uur gereden worden.

Voor paardtochten van minder dan een dag, laat ons weten. Valerie Laurent (paarden eigenares) zal u graag de weg tonen !


Maximum aantal ruiters :

Ideaal is een groepje van minstens 4 ruiters. uit veiligheidsoverwegingen aanvaarden wij maximum 15 ruiters.


Vereist niveau :

De tochten te paard vereisen een goede lichamelijke conditie want er wordt flink wat spierarbeid gevraagd.

  • Nog nooit te paard gereden : mogelijkheid alleen deel te nemen of met andere debutanten. Kleine groepen van maximum 7 personen. Verplicht: goed luistervermogen, sterke wil, geen noties van paardrijden nodig.
  • Debutanten (basiskennis paardrijden - nog nooit in galop) : mogelijkheid alleen deel te nemen of met andere beginners. Kleine groepen van maximum 7 personen.
  • Middelmatige tot ervaren ruiters : geen beletsel voor tochten.


Tarief :

  • Prijs per persoon : 60 € / dag.

Deze prijs is alleen de huurprijs voor het paard en omvat geen fooien voor de gids.

Alle andere kosten (maaltijden, paardenvoer paarden en stalling voor tochten van langer dan een dag) worden door de deelnemers ter plaatse betaald. Benaderende raming van die kosten: 15 € voor een maaltijd; 5 € voor een ontbijt; 10 € voor een box en haver.
De kosten van de gids komen voor rekening van de deelnemers.


Vereist materieel :

Comfortabele kleding is onontbeerlijk: rij- of sportbroek zonder naden, chaps of mini-chaps ; warme kleding voor 's avonds of 's nachts (tochten van meer dan een dag), wanten, rijlaarzen - laarzen - tennis ; waterdichte regenkleding, hoofddeksel.


OPGEPAST - Verzekering :

De u geboden dienstverlening bestaat in het tonen van de weg, u een buitengewone streek laten ontdekken, u op een mooi plekje spijs en drank te laten nuttigen, zonder andere verbintenis.
In het begin van elke tocht ondertekent elke deelnemer een verklaring waarin hij bevestigt dat hij lichamelijk geschikt is om aan tochten te paard te doen en dat hij een geschikte verzekering heeft gesloten. De eigenaar van de paarden is verzekerd tegen schade die de dieren zouden kunnen berokkenen aan derden.© 2002 Vincent Damseaux